Zwenkwielen met rem

Een zwenkwiel met rem is een praktisch hulpmiddel waarmee je zware objecten eenvoudig kunt verplaatsen. Je komt ze dan ook tegen in allerlei sectoren. Zo vind je ze onder andere terug onder palletwagens en rolcontainers in de bouw. Ook rolsteigers en veegmachines bevatten vaak een zwenkwiel met rem. Daarnaast wordt het gebruikt onder verschillende landbouwvoertuigen en in ziekenhuizen en wasserijen. Het wiel is zeer effectief omdat het 360 graden horizontaal kan draaien. Daardoor is het in staat om te zwenken. Wel zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een zwenkwiel met rem wilt kopen.

Zwenkwiel met rem voor zware of lichte lasten

Wie weet moet je binnenkort zware objecten verplaatsen en wil je graag een zwenkwiel met rem kopen. Hou bij de aanschaf altijd rekening met de toepassing van het zwenkwiel. Het draagvermogen van wielen kan sterk uiteen lopen. Zo zijn sommige zwenkwielen zeer geschikt voor lichte lasten, terwijl er ook exemplaren in omloop zijn die met gemak 100 kilo kunnen dragen. Kies bij een zware lading voor een zwenkwiel met grote en zware lagers onder de wielen. Voor bedrijven is dit doorgaans de beste optie. Daarnaast wordt aangeraden om een zwenkwiel met rem te kopen wanneer er veel recht gereden moet worden. Twee zwenkwielen met rem werken doorgaans het beste. Dit maakt het namelijk eenvoudiger om in een rechte lijn te blijven lopen. Moet je juist veel richtingen op? Kies dan voor vier zwenkwielen om beter te manouvreren.

Eenvoudig spullen verplaatsen

Niet alleen bedrijven maken graag gebruik van een systeem met zwenkwiel met rem. Het wiel komt ook goed van pas in huishoudens. Zo kun je het gebruiken tijdens een verhuizing waarbij zware objecten worden verplaatst. Denk bijvoorbeeld aan tafels, kasten of bank. Met een zwenkwiel met rem is deze vrij zware taak een fluitje van een cent. Of wie weet ben je de eigenaar van een boottrailer of caravan met aanhanger. Plaats in dat geval het zwenkwiel aan de dissel om de aanhanger te verplaatsen. Dit is een stuk eenvoudiger om te doen nu je niet meer hoeft te tillen. Tegenwoordig zijn er allerlei varianten van het zwenkwiel verkrijgbaar. Zo heb je onder andere de keuze tussen zwenkwielen met topplaat of een zwenkwiel met topplaat en rem. Bij de eerste variant kunnen de wielen alle kanten op draaien. Het voordeel hiervan is dat je er met gemak overal mee naar toe rijdt. Een zwenkwiel met topplaat en rem heeft ook wielen die alle kanten op kunnen draaien. Deze variant kan echter op de rem worden gezet waardoor de draairichting wordt geblokkeerd en het wiel niet verder rolt. Deze dubbele rem maakt het gebruik van een zwenkwiel extra veilig. Het apparaat rolt nooit per ongeluk verder.

Loopvlak voor het zwenkwiel met rem

Het draagvermogen, de locatie en het materiaal zijn niet de enige belangrijke punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zwenkwiel met rem. Het loopvlak is minstens zo belangrijk. Goede wielen verhogen de productiviteit van werknemers. Bij slecht materiaal kunnen er gezondheidsklachten ontstaan. Zo kan een medewerker last krijgen van zijn of haar rug wanneer een machine stroef loopt door slechte wielen. Verkeerde wielen zijn dan ook vaak de oorzaak van ziekteverzuim. Door te kiezen voor het juiste loopvlak van de zwenkwiel met rem voorkom je een hoop problemen. Voor werkzaamheden buiten is het gebruik van een luchtband aan te raden. Deze vangt namelijk trillingen op en is goed bruikbaar op gras en grind. Ook zwenkwielen van rubber komen vaak voor op werkplaatsen en fabrieken. Het materiaal is redelijk zacht en soepel. Voor kwetsbare vloeren kun je polyurethaan gebruiken. Dit materiaal is semi zacht, reduceert geluid en beschermt elke vloer. Voor werkzaamheden op tapijtachtige ondergronden is een zwenkwiel met rem van polyamide de beste keuze. Dit materiaal beschadigt niet het tapijt. Hou wel rekening ermee dat wielen met polyamide veel geluid maken.

Zwenkwiel met rem buiten gebruiken

Hou bij het aanschaffen van een zwenkwiel met rem altijd rekening met de locatie waar je het wil gebruiken. Voor buiten is een gegalvaniseerd zwenkwiel met rem aan te raden. Het eerstgenoemde materiaal heeft als voordeel dat de wielen lang buiten kunt laten staan voordat ze gaan roesten. Dit heeft te maken met de speciale laag om de metalen onderdelen heen. Zolang de buitenste laag niet beschadigd raakt heeft het een zeer lange levensduur. Zodoende wordt een gegalvaniseerd zwenkwiel vaak gebruikt voor transportkarren en rolcontainers. Een andere optie voor de buitenlucht is een zwenkwiel met rem van RVS. Dit materiaal is bijzonder sterk en is met name geschikt voor wielen die veel in contact komen met chemische middelen en gevaarlijke stoffen. In dergelijke situaties is het gebruik van een standaard zwenkwiel niet voldoende. Wees daarnaast voorzichtig met vochtige ruimtes. In een zwembad kan een gegalvaniseerd zwenkwiel met rem door vocht alsnog beschadigd raken. In dat geval kun je beter kiezen voor RVS.

Zwenkwiel binnen gebruiken

Misschien wil je graag een zwenkwiel voor binnen gebruiken. Een gegalvaniseerd wiel is voor parketvloeren echter minder geschikt. In plaats daarvan kun je beter een zwenkwiel met rem van rubber gebruiken. Deze draait om zijn as en is goed wendbaar in allerlei bochten. Daardoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijk meubels draaien en ze horizontaal en verticaal verschuiven. Het zwenkwiel met rem van rubber is ontzettend soepel omdat het een dubbel kogellager heeft. Bovendien is een wiel van rubber zeer geschikt voor parketvloeren. Kies bij een zwenkwiel voor binnen of buiten voor een kwaliteitsmerk, zoals Fixman, Kreg of Techtube Pro. Deze merken produceren al jarenlang uitstekende machines en apparaten voor de bouw. Het zeer wendbare zwenkwiel met rem is daar een voorbeeld van. Uiteraard vind je bij ons diverse topmerken.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een zwenkwiel met rem of heb je advies nodig bij het kiezen van zwenkwielen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Heb je de zwenkwielen met rem snel nodig? Plaats dan voor 22.00 uur je bestelling. Dan zorgen wij dat jij je bestelling morgen in huis hebt.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links