Steigerwielen

Vaak kun je bij kluswerkzaamheden in en om het huis bepaalde hoogtes niet bereiken. Als je geen ladder tegen muren wil, dan komt een kamersteiger goed van pas. Vooral als je deze kunt verplaatsen door steigerwielen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken voor diverse klusprojecten die je in huis wilt verrichten. Voordeel is dat ze in vrijwel elke ruimte passen, zelfs in een smallere gang. Om de kamersteiger snel en eenvoudig te verplaatsen maak je gebruik van steigerwielen die je onder de steiger kunt plaatsen. Deze zijn klein genoeg om op te bergen, maar groot genoeg om de stellage te kunnen dragen en te vervoeren. Kies hieronder je steigerwielen of lees de aanvullende informatie

€ 12,95

Steigerwiel - Fixman - Geschikt voor parketvloer

 

  Bevestiging: Stift
  Diameter wiel: Ø 100mm
  Draagvermogen: 50 kg
  Materiaal wiel: Rubber
  Geschikt voor parketvloer

Verschillende uitvoeringen steigerwielen

Vaak zijn ze universeel, wat betekent dat je ze kunt gebruiken bij diverse gangbare merken kamersteigers of rolsteigers. Denk hierbij aan de bekendere merken zoals ASC, Skyworks, Maxall en Altrex. Bij de keuze van het formaat is de wieldiameter leidend: vaak ligt deze ergens tussen 100 en 200 millimeter. Ook kun je in veel gevallen uit verschillende kleuren kiezen. Ze bestaan in basiskleuren zwart en wit, maar er zijn ook in kleuren zoals rood en blauw. Het kan handig zijn om gekleurde exemplaren aan te schaffen. Vaker steken ze uit langs de stellage. Om te voorkomen dat mensen erover struikelen, kan een felle kleur dus handig zijn zodat ze goed opvallen. De meeste typen zijn uitgerust met een kwalitatieve spindel. Met een spindel kan deze meerdere kanten op draaien en zo gemakkelijk te verplaatsen én stevig neer te zetten.

Materiaalgebruik

De standaarduitvoeringen bestaan uit metaal, de velgen vrijwel altijd uit kunststof. De wielen zelf zijn van rubber of kunststof. De meesten worden gemaakt van rubber, de goedkopere varianten worden gemaakt van kunststof. Wanneer je ze slechts eenmalig of voor enkele keren gebruikt, hoef je niet per se te kiezen voor de duurste variant. Vaak kopen mensen in dat geval kunststof uitvoeringen. Bij meer intensief gebruik voor bijvoorbeeld je werk of tijdens een verbouwing aan je woning is het aan te raden om voor rubber steigerwielen te gaan. Deze zijn net iets steviger en gaan langer mee dan een kunststof wieltje. Er is nog een andere reden om te kiezen voor rubberen wieltjes. Als je bijvoorbeeld een houten vloer of parketvloer hebt, dan kun je beter kiezen voor rubberen wielen. Rubber zal je vloer niet beschadigen tijdens het rijden of verplaatsen, in tegenstelling tot kunststof. Rubber is zachter dan kunststof.

Draagvermogen

Wanneer je steigerwielen aanschaft moet je altijd letten op het draagvermogen: wat kan een wiel dragen en wat is hiermee het maximum aan draaggewicht? Houd er rekening mee dat je per stuk rekent: wanneer je dus vier wielen onder een platform plaatst, kun je het maximum gewicht berekenen door het gespecificeerde draaggewicht met vier te vermenigvuldigen. Het gemiddelde draagvermogen is ongeveer 50 kilo. Plaats je vier steigerwielen dan kunnen deze samen al tot 200 kilo dragen. Zorg ervoor dat je dit maximale gewicht niet overschrijdt. Zo voorkom je dat de wielen overbelast raken waardoor er ongelukken kunnen ontstaan met alle gevolgen van dien. Naast het gewicht van de bouwstellage moet je uiteraard ook het gewicht van jezelf en de medegebruikers meerekenen. Denk ook om het materiaal mee te tellen. Kom je uit op een hoger gewicht? Dan is het aan te raden om zwaardere exemplaren te kiezen. Het draagvermogen wordt altijd genoemd bij de specificaties van op onze website.

Montage

Je kunt steigerwielen op verschillende manieren bevestigen aan de kamer- of rolsteiger. Bij de producten in de webshop lees je altijd op welke manier ze vastgemaakt kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een stiftbevestiging. Dit is een stevige bevestiging, maar moet wel met uiterste precisie uitgevoerd worden. Ook kan dit door een boutbevestiging, een boutgatbevestiging en een plaatbevestiging. Voor welke bevestigingswijze je kiest, hangt vooral af van de ruimte die je onder je platform hebt en hoe stevig de constructie moet zijn. Qua gewicht maakt de constructie van de soort bevestiging niet zo veel uit. Dan kun je beter je focus leggen op het draagvermogen dan op de bevestigingsmogelijkheid. Lees altijd de bijgeleverde handleiding voordat je begint met het opbouwen van een rol- of kamersteiger. Onze producten worden altijd geleverd met zowel een handleiding als een opbouwinstructie. Je kunt een steiger natuurlijk ook buiten gebruiken. Let hierbij wel op dat je wielen koopt die ook voor buitenshuis bedoeld zijn.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Perfect "Eerste bestelling, keurig en snel afgeleverd voor herhaling vatbaar zeer tevreden." 9,2
Uitstekend "Groot assortiment zwenkwielen, prima kwaliteit en snelle service." 9,8
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links