Bokwielen

Het transport van zware meubelen en andere goederen vereist zonder hulpmiddelen meestal een grote krachtsinspanning. Er is echter een praktische oplossing beschikbaar in de vorm van een meubelwagentje met bokwielen eronder. De bokwielen zijn in verschillende typen te koop. Bij de keuze van het type is het aan te raden met het gebruiksdoel rekening te houden. Uiteraard zijn ze voor veel situaties geschikt, maar er zijn ook speciale uitvoeringen. Het is in elk geval een uitstekende aankoop om met minder kracht zware goederen en meubelen te transporteren. Voor 22.00 uur besteld is morgen in huis. Maak nu je keuze of lees de aanvullende informatie.

€ 3,95

Bokwiel - Fixman - Geschikt voor buitengebruik

 

  Bevestiging: Plaat
  Diameter wiel: Ø 100mm
  Draagvermogen: 125 kg
  Materiaal wiel: Kunststof
  Geschikt voor buitengebruik

€ 4,95

Bokwiel - Fixman - Zwaar belastbaar

 

  Bevestiging: Plaat
  Diameter wiel: Ø 125mm
  Draagvermogen: 160 kg
  Materiaal wiel: Kunststof
  Zwaar belastbaar

€ 4,95

Bokwiel - Fixman - Geschikt voor parketvloer

 

  Bevestiging: Plaat
  Diameter wiel: Ø 100mm
  Draagvermogen: 70 kg
  Materiaal wiel: Rubber
  Geschikt voor parketvloer

€ 6,95

Bokwiel - Fixman - Geschikt voor parketvloer

 

  Bevestiging: Plaat
  Diameter wiel: Ø 125mm
  Draagvermogen: 100 kg
  Materiaal wiel: Rubber
  Geschikt voor parketvloer

Belastbaarheid van de bokwielen

De mate van belasting is een belangrijk aspect bij het maken van een verantwoorde keuze. Er zijn types voor meubelen als stoelen en computertafels die voor heel licht gebruik zijn. Het gaat hierbij om een belasting van ongeveer tien tot tachtig kilogram. Het is ook mogelijk om een uitvoering te kiezen die ideaal is voor licht gebruik. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bed of een apparaat dat niet al te zwaar is. De gewichtsklasse voor de belasting ligt hiervoor tussen veertig en honderdtien kilogram. Een uitvoering voor zwaarder transport met een nog groter draagvermogen is eveneens een optie. Je kunt dan bijvoorbeeld zware goederen vervoeren tot 160 kilogram. Het materiaal waarvan de bokwielen zijn gemaakt, bepaalt mede wat de mate van belasting is. Het gaat dan bijvoorbeeld om de velg die van staal of van kunststof is gemaakt. Uiteraard speelt de diameter eveneens een rol. Een stalen velg en een wiel met een diameter van 125 millimeter heeft een groter draagvermogen dan een uitvoering met een velg van kunststof en een wieldoorsnee van 100 millimeter. Het gewenste draagvermogen bepaal je door het gewicht van het object door drie te delen.

Andere aandachtspunten bij de aankoop

Een van de aandachtspunten bij de aankoop heeft betrekking op het gebruik binnen of buiten. Voor het buitengebruik is het namelijk zo dat het product aan bepaalde eigenschappen moet voldoen. Zo zijn er ook exemplaren die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik binnenshuis. Daarbij kun je denken aan een model dat bestemd is om over een parketvloer te rollen. Bij het verplaatsen van meubels in huis over een parketvloer is een uitvoering die speciaal voor parket geschikt is uiteraard een uitstekende keuze. Bij het transport van goederen buitenshuis is het weer ideaal om voor een uitvoering te kiezen die daarvoor ontwikkeld is. De juiste wielkeuze zorgt ervoor dat elk transport veel soepeler verloopt en met een beperkte krachtsinspanning uitgevoerd wordt. Ieder soort dat ter ondersteuning van transport dient, beschikt over unieke eigenschappen. Hierdoor kan bij de aanschaf ervan altijd rekening gehouden worden met een typisch of een meer algemeen gebruiksdoel. Houd er wel rekening mee dat de bokwielen niet kunnen zwenken. Deze hebben alleen de eigenschap heen en weer te rollen. Hierdoor is het gemakkelijk om recht voor- en achteruit te rijden.

Montage door plaatbevestiging

De bokwielen in ons aanbod zijn geschikt voor plaatbevestiging. Dat betekent dat de plaat ervan gemonteerd wordt aan het object. Hiervoor kunnen vier bouten of vier schroeven gebruikt worden. Het voordeel van plaatbevestiging is dat er sprake is van een stevige basis. Ze komen dan namelijk goed vast te zitten. Deze sterke basis maakt het ideaal om zwaardere goederen te verplaatsen. Als je bijvoorbeeld een zware fauteuil wilt verplaatsen, heb je aan vier stuks voldoende om dat op een gemakkelijke manier te doen. Ook voor de montage onder bedlades zijn ze uitermate geschikt. De lades hoeven immers alleen maar naar voren of naar achteren gereden te worden. Het is verder vooral een uitkomst om tijdens het transport niet zomaar alle kanten op te rijden. Doordat er geen sprake is van zwenkbare wielen heb je altijd een stabiel transport bij het vooruit of achteruit rijden. Overigens is het ook mogelijk om voor een combinatie van verschillende soorten te kiezen. Bijvoorbeeld in een combinatie met twee zwenkwielen die achter geplaatst worden en twee bokwielen aan de voorzijde. Zo zijn er allerlei opties om de beste keuze te maken.

Extra gemak bij allerlei klussen

De bokwielen bieden extra gemak voor dagelijks gebruik en zijn inzetbaar voor allerlei doeleinden. Het is altijd gemakkelijk om een aantal thuis of in de werkplaats te hebben. Het verplaatsen van meubels is al even genoemd, maar ook om onder lades te bevestigen is het een praktisch ding. Als jij bij het maken van een keuze uit het aanbod met het gebruiksdoel rekening houdt, heb je er voor altijd wat aan. Dit praktische hulpmiddel biedt vele voordelen, waarbij vooral de nadruk ligt op een eenvoudige verplaatsing zonder krachtsinspanning en met een soepele uitvoering. Wij hebben verschillende types in het aanbod beschikbaar. Je let gewoon eenvoudig op het draagvermogen, diameter en het materiaal. Dan maak jij de beste keuze en heb je veel profijt van je aankoop. Eventueel in combinatie met een andere soort uit ons assortiment.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf of heb je advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Perfect "Eerste bestelling, keurig en snel afgeleverd voor herhaling vatbaar zeer tevreden." 9,2
Uitstekend "Groot assortiment zwenkwielen, prima kwaliteit en snelle service." 9,8
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links