Bokwielen

Het transport van zware meubelen vereist zonder hulpmiddelen meestal een grote krachtsinspanning. Dat geldt ook voor het verplaatsen van andere goederen met een bovengemiddeld groot gewicht. Er is echter een praktische oplossing beschikbaar in de vorm van een bokwiel. Dit is een type wiel dat in verschillende soorten te koop is. Bij het online kopen van een bokwiel of meerdere bokwielen is het aan te raden om vooraf met het gebruiksdoel rekening te houden. Uiteraard is een dergelijk wiel voor vele situaties geschikt, maar er zijn ook speciale uitvoeringen. Het is in elk geval een uitstekende aankoop om met minder kracht zware goederen en meubelen te transporteren.

Mate van belasting van een bokwiel

De mate van belasting is een belangrijk aspect bij het maken van een keuze voor een bokwiel. Er zijn wieltjes voor meubelen als stoelen en computertafels die voor heel licht gebruik zijn. Het gaat hierbij om een belasting van ongeveer tien tot tachtig kilogram. Het is ook mogelijk om een type bokwiel te kiezen dat ideaal is voor licht gebruik. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bed of een apparaat dat niet al te zwaar is. De gewichtsklasse voor de belasting ligt hiervoor tussen veertig en honderdtien kilogram. Een bokwiel voor zwaarder transport met een nog groter draagvermogen is eveneens een optie. Je kunt dan bijvoorbeeld zware goederen vervoeren tot 160 kilogram. Het materiaal waarvan een bokwiel is gemaakt, bepaalt mede wat de mate van belasting is. Het gaat dan bijvoorbeeld om de velg die van staal of van kunststof is gemaakt. Uiteraard speelt de diameter van het wiel eveneens een rol. Een stalen velg en een bokwiel met een diameter van 125 millimeter heeft een groter draagvermogen dan een uitvoering met een velg van kunststof en een wieldoorsnee van 100 millimeter. Het gewenste draagvermogen bepaal je door het gewicht van het object door drie te delen.

Andere aandachtspunten bij een bokwiel kopen

Een van de aandachtspunten bij het kopen van een bokwiel heeft betrekking op het gebruik binnen of buiten. Voor het buitengebruik van een bokwiel is het namelijk zo dat het wiel aan andere eigenschappen voldoet. Zo zijn er ook wielen die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik binnenshuis. Daarbij kun je denken aan een wiel dat bestemd is om over een parketvloer te rollen. Bij het verplaatsen van meubels in huis over een parketvloer is een uitvoering die speciaal voor parket geschikt is uiteraard een uitstekende keuze. Bij het transport van goederen buitenshuis is het weer ideaal om voor een uitvoering te kiezen die daarvoor ontwikkeld is. De juiste wielkeuze zorgt ervoor dat elk transport veel soepeler verloopt en met een beperkte krachtsinspanning uitgevoerd wordt. Ieder soort wiel dat ter ondersteuning van transport dient, beschikt over unieke eigenschappen. Hierdoor kan bij de aanschaf ervan altijd rekening gehouden worden met een typisch of ene meer algemeen gebruiksdoel. Houd er wel rekening mee dat een bokwiel niet kan zwenken. Deze hebben alleen de eigenschap heen en weer te rollen. Hierdoor is het gemakkelijk om één kant op te rijden.

Wiel voor plaatbevestiging

De bokwielen in ons aanbod zijn geschikt voor plaatbevestiging. Dat betekent dat de plaat van het bokwiel gemonteerd wordt aan het object. Hiervoor kunnen vier bouten of vier schroeven gebruikt worden. Het voordeel van plaatbevestiging bij een bokwiel is dat er sprake is van een stevige basis. De wieltjes komen namelijk goed vast te zitten. Deze sterke basis maakt het ideaal om zwaardere goederen te verplaatsen. Als je bijvoorbeeld een zware fauteuil wilt verplaatsen, heb je aan vier bokwielen voldoende om dat op een gemakkelijke manier te doen. Zo kun je ook eenvoudig lades onder een bed plaatsen op deze wieltjes. De lades hoeven immers alleen maar naar voren of naar achteren gereden te worden. Het is verder vooral een uitkomst om tijdens het transport niet zomaar alle kanten op te rijden. Doordat er geen sprake is van zwenkbare wielen heb je altijd een stabiel transport bij het vooruit of achteruit rijden. Overigens is het ook mogelijk om voor een combinatie van verschillende wieltypen te kiezen. Bijvoorbeeld in een combinatie met zwenkwielen die achter geplaatst worden en twee keer een bokwiel aan de voorzijde. Zo zijn er allerlei opties om de beste keuze te maken.

Bokwiel voor extra gemak bij allerlei klussen

Bokwieltjes bieden extra gemak voor dagelijks gebruik en zijn inzetbaar voor allerlei doeleinden. Het is altijd gemakkelijk om een bokwiel thuis of in de werkplaats te hebben. Meestal heb je natuurlijk een meervoud ervan om er optimaal van te profiteren. Het verplaatsen van meubels is al even genoemd, maar ook om onder lades te bevestigen is het wiel een praktisch ding. Als jij bij het maken van een keuze uit het aanbod met het gebruiksdoel rekening houdt, heb je er voor altijd wat aan. Dit praktische hulpmiddel biedt vele voordelen, waarbij vooral de nadruk ligt op een eenvoudige verplaatsing zonder krachtsinspanning en met een soepele uitvoering. Zwenkwiel-verkoper.nl heeft verschillende types in het aanbod beschikbaar. Je let gewoon eenvoudig op het draagvermogen, diameter van het wiel en op het materiaal. Dan maak jij de beste keuze en heb je veel profijt van het wiel van je voorkeur. Wil je er ook andere typen wielen bij bestellen om een bokwiel in combinatie te kunnen gebruiken? Ook die hebben wij.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een bokwiel of heb je advies nodig bij het kiezen van zwenkwielen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Heb je de bokwielen snel nodig? Plaats dan voor 22.00 uur je bestelling. Dan zorgen wij dat jij je bestelling morgen in huis hebt.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links